Skip to content

SSAS performance testing

En hurtig blog-post som opfølgning på mit “SSAS performance testing” indlæg på MsBIP møde nr. 1, hvor jeg gennemgik forskellige tools til at hjælpe ved en flerbruger test. Overordnet set handler det om at fyre en masse MDX’er afsted mod kuben og så samtidigt foretage forskellige målinger – herunder eksekveringstiden af hver MDX og anvendelses af systemressourcer på serveren. Ved at foretage dette struktureret kan der opsættes en query baseline, hvis resultat skal kunne reproduceres. Dette kan bruges når man laver ændringer på kuben, da man så kan måle om disse har et negativt eller positivt resultat.

Som en del af min værktøjskasse har jeg med succes anvendt “Scripts for Using ASCMD for Stress Testing” og “AS Performance Workbench“. Begge er tools fra CodePlex og dermed udviklet af “nørder” som os selv :-D

ASCMD og tilhørende scripts er helt sikkert den mest nørdede tilgang, men dermed også den som bedst kan tilpasset lige præcis dine behov. Det er næsten kun fantasien der sætter grænsen for hvad og hvordan der kan måles. Jeg kan anbefale at kigge på -T og -Tl duration parameterne i ASCMD dokumentationen

AS Performance Workbench er udviklet som en casestudy til SSAS Mastro programmet og er nemt og hurtigt at komme i gang med. Det giver nogle fine grafiske rapporter, men har også nogle begrænsninger. F.eks. kan der ikke afvikles queryes der tager over 30 sekunder og der kan kun være en query i hver fil, modsat ASCMD som godtager flere MDX’er i hver fil, hvis de adskilles af “GO”.

Sidst vil jeg lige fremhæve vigtigheden af at clear cachen ved disse test – herunder også filesystem cache, som mig bekendt kun kan ryddes med brug af Analysis Services Stored Procedure Project (ASSP).  Begge ovennævnte tools anvender ASSP.

Monitorering via Profiler, PerfMon og Xperf må komme med i en fremtidig blogpost…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *