Skip to content

Nyt liv til Reporting Services, part 1

Det mærkes tydeligt at SQL Server 2016 har givet fornyet håb omkring Reporting Services. Der er ikke kommet mange nye fede features, men Microsoft har sendt et signal om at de ikke har opgivet værktøjet. Et meget vigtigt signal efter de har ladt SSRS i stikken i 6 år… Ikke siden SQL Server 2008R2 har vi fået nogle mærkbare nyheder! Man skulle næsten tro at Microsoft har opfattet det som “feature complete”.

Nyhederne i SQL Server 2016 kan opsummeres til:

  • Ny web portal og HTML 5 rendering
  • Tree Map og Sunburst Charts
  • Power Point Export og ny print oplevelse
  • Forbedret standard layout til charts, gauges og maps
  • Brugerdefineret parameter bar
  • Pin Report Items to Power BI Dashboard
  • KPI’er og mobile reports (fra Datazen)

Vi kunne nok have forventet noget mere, men lidt er også godt 🙂 Jeg har faktisk lige hjulpet en kunde med opgradering udelukkende pga. den “nye print oplevelse”, som betyder et farvel til installation af ActiveX komponent.

For præcis et år siden offentliggjorde Microsoft deres “Reporting roadmap“, hvor et af hovedbudskaberne er at Reporting Services er værktøjet til “Paginated reports” – en ud af fire rapport typer. Derudover fik vi beskeden: “Reporting Services is our on-premises solution for BI report delivery” og at det vil blive muligt at publicere Power BI rapporter direkte til Report Manager’en.

Nu et år efter har vi fået den første sneak-peak på Ignite i denne session af Riccardo Muti. Bliver spændende at se hvad de præsentere på PASS Summit senere på måneden. Første besked er “Ships when ready”.

I løbet af den seneste måned har jeg afholdt fire SSRS kursusdage, hvilket er hvad jeg normalt afholder på et helt år. Jeg tager det som et signal på at folk igen tror på SSRS og tør investere. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed at jeg har en vis forkærlighed til SSRS. I alle mine 10 år som Microsoft BI udvikler har jeg anvendt det – ikke hver dag, men ofte. Det er et form for “go to” værktøj, som har så mange frihedsgrader, at det kan bøjes på alle leder og kanter. Et dejligt værktøj til den “nørd” jeg har gemt i maven 🙂

Jeg har valgt at “fejre” Microsoft nye fokus ved at sammensætte et “Reporting Services Next Step” kursus, som jeg afholder i Aarhus d. 17. november. Kurset henvender sig til analytikere, BI-udviklere og andre der har arbejdet med Reporting Services et par år og som har brug for tips, tricks og input til de lidt mere avancerede muligheder. Der vil være hands-on og øvelser undervejs og alle deltagere vil få udleveret et stort katalog med eksempler på de gennemgåede rapporter. Måske et kursus for dig? Tjek agendaen ud her: http://orangeman.dk/kursuskatalog/reporting-services-next-step/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *