Skip to content

Nyt liv til Reporting Services, part 2

Netop hjemvendt fra PASS Summit konferencen er det på sin plads med en opfølgning på “Nyt liv til Reporting Services“, da der kom rigtig mange nye detaljer på bordet angående både SQL Server 2016 Service Pack 1 og den næste release (indtil videre kendt som vNext).

Der var rigtig god stemning omkring Reporting Services med super god deltagelse fra teamet bag produktet. De var tilsvarende meget åbne og klar på at modtage input og svare på spørgsmål. Både i form af synlighed på SQL Clinic og aktivitet på Twitter hvor de den ene dag inviterede til meetup på en lokal bar og den næste til fokusgruppe i frokostpausen. Desuden var de to Product Managers, Riccardo Muti og Christopher Finlan meget aktive med blog indlæg, hvor det blev til 5 styk samlet på https://blogs.msdn.microsoft.com/sqlrsteamblog/ og https://christopherfinlan.com/

Som omtalt i mit andet blog indlæg, så blev der på Ignite konferencen vist et sneak-peak af Power BI via Report manageren. På PASS Summit gik man så skridtet videre og havde næsten en helt session (SQL Server Reporting Services: What’s New and What’s Next) kun om dette. Derudover blev “Technical Preview” annonceret – det er simpelthen blevet muligt at starte en helt klar og konfigureret Azure VM op, så man kan prøve det selv. Og hvis man har lidt teknisk snilde kan den downloades og mountes i ens eget miljø med de frihedsgrader det nu giver.

Preview’et indeholder ud over den integrerede on premise Power BI også en del nye features som kommer i SQL Server 2016 Service Pack 1. Her får vi bl.a.

  • List view in portal
  • Expanded context menu when you click the ‘…’ option
  • Direct url navigation for KPI’s

Det rygtes at SP1 bliver klar til download her i november. Vi kommer desværre til at vente noget længere på Power BI, da det først kommer i næste release… Man havde nok forventet det noget tidligere, når vi nu har et preview som virker. Godt nok “kun” med live connection til SSAS kuber, men det er jo også alt hvad vi har behov for nu og her. Jeg vil være meget ked af, hvis udgivelsen udskydes pga. manglende Power Query og deraf manglende Self-Service muligheder. Vi har behov for “Analytic Enterprise BI Reporting”, hvilket jeg da også fik fortalt de to product managers. Men min lille stemme vægter nok ikke så meget. Derudover mangler vi også Custom Visuals, men det kunne jeg også leve uden i første version.

En anden interessant ting er, at Microsoft overvejer at adskille Reporting Services fra resten af SQL Serveren, hvilket giver rigtig god mening. Et separat download som dermed kan følge sin egen hurtigere “release cycle” som de også har gjort med SSDT og SSMS. Når man tænker over det, så er der faktisk ikke rigtig nogen vigtig teknisk binding udover ReportServer databasen som, allerede nu, sagtens kan ligge på en tidligere SQL Server version. Det virkelig interessante er hvordan licenseringen vil blive, hvilket Microsoft ikke vil komme ind på. De vil heller ikke hverken be- eller afkræfte om Power BI i Reporting Services kommer til at koste ekstra.

Over and out fra justB, som virkelig er optimistisk for fremtiden for Reporting Services!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *